Kiemelt kép

Termékeink

Termékeink felhasználási javaslata a csomagoláson megtalálható!

Gyökereztetők

Gyökérkondicionálók
A RADIX készítmények a korábbi hasonló termékeinknél nagyobb hatásfokkal segítik elő a gyökérkorona gyorsabb kifejlődését gyökér nélküli dugványok és kis gyökérkezdeménnyel rendelkező növények esetén.
A RADIX család tagjai speciális összetételüknek (vulkanikus eredetű mikroelemek, műtrágyák, stb) köszönhetően a gyökérzet közelébe ill. a dugvány metszfelületére juttatva még hatékonyabban fejtik ki gyökérképző hatásukat!
Felhasználás: A termesztő közegbe 8-10 g/l mennyiségben keverni, vagy évente 1-2 alkalommal a gyökérzóna feletti talajba bedolgozni. Gyökér nélküli dugványok esetén, a gyökeresedés elősegítéséhez –célszerű- a dugványozás előtt a kissé nedves metszfelületet a porba mártani.

Radix-M
Lágyszárúakhoz ajánlott.
50 és 700g-os kiszerelésben


  Radix-D
Félfás- és fásszárúakhoz ajánlott.
50 és 700g-os kiszerelésben

  Radix-S
Örökzöldekhez, fenyőfélékhez ajánlott.
50 és 700g-os kiszerelésben


Gyökereztető porok
A gyökereztető készítményeink folyamatos fejlesztés alatt állnak. Jelenleg – poralakú készítményeinket - 5 féle hormon- koncentrációban, folyékony hormonkészítményeinket 2 féle koncentrációval állítjuk elő. Az INCIT név utáni számok egyúttal a hatóanyag koncentrációt is jelentik ezrelékben kifejezve. A „K” jelű (kombi) készítmény 2 féle hatóanyagot tartalmaz, összesen 13 ezrelékben.
Felhasználás:  A kissé nedves dugványtalpat kb. 5 mm mélyen a gyökereztető porba mártjuk, majd enyhén lerázzuk. Ezután a dugványt a gyökereztető közegbe (tőzeg, perlit stb) dugjuk, és a továbbiakban a  termesztéstechnológia szerint kezeljük. Új kultúrákban előzetes kipróbálását javasoljuk!

  INCIT-1
könnyen gyökeresedő lágyszárúakhoz
(pl. muskátli, gerbera, krizantém stb.)
50 és 500g-os kiszerelésben


  INCIT-2
lágyszárúakhoz

(pl. szegfű, zöldségnövények stb.)
50 és 500g-os kiszerelésben

  INCIT-5
félfásokhoz

(pl. szőlő, rózsa, kaktuszfélék)
50 és 500g-os kiszerelésben

  INCIT-8
fásszárúakhoz
50 és 500g-os kiszerelésben


INCIT-F
fásszárúakhoz
(összetétele, mint INCIT-8)

INCIT-F2
fásszárúakhoz, örökzöldekhez

Egyedi összetétel
Kívánságra, bármilyen összetételű (NES, IVS, IES) és koncentrációjú gyökereztető hormont elkészítünk!Vágottvirág nyílasztók és tartósítók

Tartósítók
A virágtartósítók a vágott virágok élettartamát 5-10 nappal meghosszabbítják, függően a virág fajtájától, nyílottságától ill. frissességétől.
A virágtartósítók rothadásgátlót is tartalmaznak, így megakadályozzák a virág szárának nyálkásodását.
A hűtőben tárolt vágott virágok felszívatásához célszerű víz helyett tartósító oldatot használni. A virágtartósító oldatot a tartósítás ideje alatt nem kell cserélni.

Általános tartósító
Rózsa tartósító


   

Nyilasztók
A virágnyílasztók a kifejlett bimbójú vágott virágok nyílását gyorsítják, ill. segítik elő. A virágnyílasztók alkalmazásával a kifejlett bimbókat gyorsabban kinyílaszthatjuk, mint ha a száron hagyva várnánk be a piacképes nyílási állapotot.
A virágnyílasztók használata a vázatartósságot nem csökkenti, sőt a gyakorlati tapasztalatok szerint a virág nagyobbra nyílik ki a nyílasztó oldatban, mint a száron.
A virágnyílasztók a növény számára nélkülözhetetlen szénhidrátot, ásványi sókat illetve rothadásgátlót tartalmaznak.
A virágnyílasztók segítségével nagyobb virágkeresetű napok előtt - megnövelhetjük az eladható virágok mennyiségét, illetve a növényházból felszámolás miatt kikerülő, azon kifejlett bimbókat is kinyílaszthatjuk, melyek vízben nem nyílnának ki.
A nyílasztást szobahőmérsékleten, lehetőleg világosban végezzük.
A nyílasztás ideje alatt a nyílasztó oldatot nem kell cserélni.
A nyílasztás befejezésével a virágokat célszerű a továbbiakban tartósító oldatban tárolni.

  Krizantém nyílasztó

Fel↑